به گزارش روابط عمومی کانون زبان ایران، در روز چهارشنبه مورخ 23/6/90 اولین جلسه شورای مدیران استان ها با حضور ریاست، 8 تن از مدیران استانی و معاونان و مشاوران رئیس کانون زبان ایران در سالن کنفرانس اداره مرکزی برگزار گردید.
هدف از برگزاری این جلسه هم اندیشی، طرح مشکلات، یافتن راه حل های مناسب برای حل مشکلات و برنامه ریزی برای آینده ذکر شد.
جلسه با تلاوت آیاتی چند از کلام ا... مجید آغاز شد. در ابتدا محمد رضا سهرابی مشاور رئیس و مدیر روابط عمومی و امور بین الملل ضمن عرض سلام و خیر مقدم به حاضران، به شأن بالای مدیران استانی و اهمیت آن ها در پیشبرد اهداف کانون زبان در مراکز آموزشی اشاره کرد و ضمن تأکید بر این موضوع که مسئولیت و پاسخگویی همیشه با هم همراه هستند، پاسخگویی مناسب، شجاعت و حس اعتماد و دوستی را از ملزومات یک مدیریت خوب و موفق دانست. وی در ادامه ضمن اشاره به شرح وظایف مدیران استانی که طی نامه ای در تاریخ 25/2/90 ارسال شده است، مدیران استانی را ترغیب کرد تا به این وظایف توجه بیشتری مبذول نمایند و کوشش کنند تا در چارچوب این وظایف عمل کنند. وی همچنین متذکر شد که در کانون زبان هیچ اقدامی بدون برنامه ریزی صورت نمی گیرد و تمام طرح ها و برنامه های مهم از صافی کارشناسی عبور می کنند و از زوایای مختلف بررسی می شوند. اما هر طرح و برنامه ای تا اجرا نشود ، معایب و محاسن آن مشخص نمی شود، لذا هنگامی که طرحی پس از گذشتن از مراحل کارشناسی به مرحله اجرا درآمد باید همگی کمک کنیم تا این طرح به ثمر بنشیند.
در ادامه دکتر محمد رضا هاشمی معاون پژوهش و برنامه ریزی، کانون زبان را به یک سیستم تشبیه کرد و اضافه نمود از آن جا که در یک سیستم تمامی اجزاء باید هماهنگ عمل نمایند تا نتیجه مورد نظر به دست آید، لذا مدیریت استانی نیز به عنوان یکی از اجزاء و سطوح تأثیرگذار، می تواند نقش به سزایی در این مورد داشته باشد. لازم است آن چه که سیاست اصلی سازمان است شناخته شود و آن را سرلوحه کار خود قرار دهیم و همگی در این مسیر گام برداریم. در ادامه هاشمی به تشریح وظایف سه مدیریت زیر مجموعه معاونت پژوهش پرداخت.
دکتر شهین واعظی معاون آموزشی و نوآوری نیز حفظ کیفیت در آموزش را در کنار توسعه با اهمیت خواند و خاطر نشان ساخت که علاوه بر این که الگوها و سیاست های کلان را باید در کانون زبان به مرحله اجرا بگذاریم، می بایست تعامل و ابتکار عمل هم داشته باشیم تا چالش کمتری ایجاد شود. در ادامه نیز به بیان برخی نکات که لازمه پیشبرد بهتر کارها و امور است پرداخت و مدیران استانی را ملزم به رعایت این موارد کرد.
رضا لیاقی معاون اداری مالی کانون زبان ایران نیز مدیران استانی را نماینده کانون زبان در استان خواند و اعلام کرد که ما در پی تفویض اختیار به مدیران استانی هستیم و ضمناً توجه مدیران را به یکسری اصول که می بایست در حین کار و مکاتبات با اداره مرکزی رعایت کنند تا تعامل مناسب تری صورت گیرد جلب کرد.
در ادامه مدیران استانی هر یک به بیان نظرات، پیشنهادات و مشکلات خود پرداختند که از مهمترین موارد مطرح شده می توان به نکات زیر اشاره کرد:
- بحث کمبود مدرس و برگزاری آزمون جذب مدرس
- پیشنهاد برگزاری دوره های تربیت مدرس
- پیشنهاد برگزاری دوره توجیهی برای مدرسان جدیدالورود در استان
- رفع مشکل کارشناس مقیم
- پرداخت شهریه به صورت اینترنتی
- برگزاری کوئیز برای بخش بزرگسالان
- برگزاری المپیاد زبان
- ارائه گواهینامه برای متقاضیان در پایان هر مقطع
- ارائه گواهی ضمانت دریافت وام و کسر از حقوق
- در نظر گرفتن اعتبارات استان ها به صورت سالیانه
- برگزاری مراسم فارغ التحصیلی زبان آموزان
- به کار گیری روش های مناسب برای ایجاد انگیزه بیشتر در مدرسان و کارکنان
- رفع اشکالات و نواقص سیستم رایانه ای
- رتبه بندی و ارزشیابی کارکنان و پرداخت پاداش
- استاندارد سازی ساختمان ها
- ایجاد نشریه الکترونیکی زبان آموزان و وبلاگ مراکز
- فعال تر شدن دوره های غیرحضوری و آموزش های مجازی
- فراهم شدن تجهیزات لازم از جمله فناوری برای مراکز تازه تأسیس
- صدور کارت شناسایی برای کارکنان
- برگزاری جلسات بحث آزاد و دوره های خاص
- آموزش ضمن خدمت برای مدیران و کارکنان
در ادامه معاونان به موارد مطرح شده پاسخ گفتند.
در پایان حسن مسعودی رئیس کانون زبان ایران گفت که طرح تکریم ارباب رجوع باید سرلوحه کار در تمام مراکز آموزشی کانون زبان باشد و بار دیگر بر این نکته تأکید کرد که استراتژی کانون زبان ایران ارائه بهترین خدمات به بیشترین افراد است و از مدیران خواست تا در اجرایی شدن طرح تمام وقت شدن مدرسان بیشتر تلاش کنند. وی ضمناً از مدیران استانی خواست تا در ارائه کلاس به مدرسان چند پارامتر مهم را در نظر بگیرند و اولویت کلاس دادن در ترم آینده را بدین ترتیب برشمرد:
الف- مدرسانی که در دو ترم گذشته (بهار و تابستان) 6 کلاس داشته اند.
ب- مدرسانی که می خواهند در ترم آینده 6 کلاس داشته باشند.
ج- مدرسانی که در دو ترم گذشته 6 کلاس داشته اند و می خواهند آن را افزایش دهند.
د- مدرسانی که کمتر از 6 کلاس دارند.
همچنین مسعودی در پی نقطه نظرات مدیران استان ها مبنی بر لزوم حفظ و رعایت شئونات و ارزش های اجتماعی، اخلاقی و اداری از سوی همه عوامل اجرایی و آموزشی کانون زبان، از تمامی ارکان کانون درخواست کرد در این زمینه کوتاهی و اهمال صورت نگیرد.
در انتها مقرر شد، جلسات شورای مدیران استان ها هر سه ماه یکبار برگزار شود و سهرابی به عنوان دبیر این شورا برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.