یکشنبه 09 دی 1403  | English
09

گفت و گویی با مسئول بخش فرانسه کانون زبان ایران پیرامون
تغییر محتوا و روش آموزش در بخش فرانسه

گفت و گویی با مسئول بخش فرانسه کانون زبان ایران پیرامون</br>تغییر محتوا و روش آموزش در بخش فرانسه

لادن غفوری، مسئول بخش فرانسه کانون زبان است. وی تحصیلاتش را در مقاطع کارشناسی در رشته‌ی مترجمی زبان فرانسه و  کارشناسی ارشد در رشته‌ی ادبیات فرانسه به پایان رسانده است و در حال حاضر دانشجوی مقطع دکتری در رشته‌ی آموزش زبان فرانسه است. تغییر محتوا و روش آموزش در بخش فرانسه کانون زبان ایران باعث شد تا گفت و گویی با ایشان انجام دهیم که خلاصه ای از آن را در ادامه می‌خوانید:

همکاری تان با کانون زبان ایران از چه زمانی و چگونه آغاز شد؟

همکاری من با کانون زبان ایران از سال 1367 جهت شرکت در راه اندازی اولین سمینار بین المللی زبان فرانسه در ایران شروع شد، در ادامه از سال 1368 به تدریس زبان فرانسه و به مرور زمان به امور کارشناسی پژوهش، جذب مدرس و بازدید در کانون زبان ایران پرداختم. مسئولیت فعلی از سال 1392 به من سپرده شد که البته در کنار آن به تدریس در دانشگاه‏هایی همچون دانشگاه تهران، علامه طباطبایی و ... نیز مشغول هستم. البته تخصص اصلی‏ من آموزش مدرسان است که به طور موردی با دانشگاه ها و مؤسسات مختلف در سطح ایران اجرا می‏شود.

بخش فرانسه کانون زبان ایران از چه زمانی آغاز به کار کرد؟

بخش فرانسه کانون زبان قدمت زیادی دارد و از سال 1359 آغاز به کار کرده است. اگر درست به یاد بیاورم، این بخش تا حدود 10 الی 15 سال تنها مؤسسه زبان فعال در زمینه‌ی تدریس زبان فرانسه در ایران بود، جا دارد در اینجا از همکاران قدیمی این بخش یادی کنیم، چرا که بخش فرانسه را در شرایط دشوار آن زمان راه اندازی کردند و دقت و ریزبینی آن ها در کیفیت کار باعث شد آموزش زبان فرانسه در کانون زبانزد بوده و با دپارتمان‏های فرانسه دانشگاه‏های معتبر کشور رقابت کند.

برگزاری مجدد امتحانات بین‏ المللی DELF و DALF چگونه میسر شد؟

با توجه به تمایل و اراده‌ی مدیران ارشد کانون امکان اجرای مجدد آزمون ها فراهم شد. از طرف دیگر، روندی فشرده از مذاکرات همراه با حضور مستمر بخش فرانسه در مجامع علمی و آموزشی مربوط در طی دو سال، منجر به باز پس‌گیری این امتیاز شد.

ایده‏ ی تغییر محتوا و روش آموزش در بخش فرانسه چگونه به وجود آمد؟

لزوم تغییر متد بخش فرانسه، از 5 سال قبل، در زمان مسئولیت آقای دکتر فخر پیش بینی شده بود و اقدامات اولیه در قالب آموزش‏ مدرسان جهت فراهم کردن بستر این امر شروع شد اما ادامه‌ی کار در آن زمان میسر نشد. اخیرا، با انجام آسیب شناسی جامع بخش فرانسه کانون زبان و کسب آگاهی از وضعیت مؤسسات رقیب، تغییر متد به عنوان یک ضرورت در راس اقدامات راه گشا قرار گرفت. 

چه عواملی در شکل گیری این تغییر مؤثر بود؟

همانطور که می‏دانید تغییر متد از جامع‏ترین اقدامات در یک مؤسسه محسوب می‏شود. طبیعتا این اقدام وسیع جز با همکاری همه بخش‏ها ممکن نیست. شروع کار با نظر مثبت مدیران ارشد و تامین هزینه و مسائل موجود ممکن شد، در ادامه مراحل تخصصی (آنالیز متد، سیلابس بندی، تهیه امتحانات و کنترل‏های پایان ترم، امتحانات تعیین سطح و ...) با مهارت و همکاری بی شاعبه‌ی کارشناسان زبده‌ی بخش که حسن نیت و از خود گذشتگی آن‌ها با وجود مسائل کناری، در کلام نمی‏گنجد، انجام شد. مرحله‌ی اجرایی طرح بدون همفکری مسئولان بالاخص بخش پژوهش و یاری بخش‏های فن‏آوری، تدارکات و بازرگانی در شرایط پرفشار قبل و بعد از تعطیلات نوروزی ممکن نبود. در این میان سعی و کوشش مسئولان مراکز و بخش امتحانات با وجود گرفتاری ها زیاد قابل تقدیر است.

در نهایت رکن اصلی این تغییر مدرسان با تجربه و ماهر کانون زبان هستند که همکاری قابل تقدیری از خود نشان دادند. ایشان در کارگاه‏های آموزشی تغییر متد که به صورت فشرده برگزار شد با وجود سنگینی کار و این واقعیت که سال‏ها با متد قبلی خو‏گرفته بودند، با حسن نیت و علاقه حضوری فعال داشتند. تماس با مدرسان و بازدید‏های کلاسی تا‏کنون حاکی از این است که اکثر مدرسان با روحیه بالا و صرف انرژی زیاد در کلاس‏ها، سعی می‏کنند به بهترین نحو این امر را محقق سازند.

تغییراتی که در بسته های آموزشی جدید صورت گرفته است شامل چه موارد و در چه حوزه‏هایی است؟

نظر به وسعت طرح تغییر متد، میزان تغییرات قابل توجه است: روش و رویکرد کلی در تدریس زبان، سیلابس، امتحانات و کنترل‏های پایان ترم، امتحانات تعیین سطح، بومی‏سازی، برگه‏های بازدید، شیوه بازدید، سطح بندی، نام سطوح، قوانین مربوط به کلاس‏ها، چارچوب و قوانین کلاس‏های فرانسه در فناوری و بسیاری نکات ریز دیگر.

این تغییرات در چه سطوحی صورت گرفته و قرار است از چه زمانی اجرایی شود؟

این تغییرات از ترم بهار 1395 در سه سطح اول (A1.1, A1.2, A1.3) در تهران انجام شد و در شهر‏های دیگر از تابستان اعمال می‏شود. پس از این در هر ترم یک سطح جدید اضافه خواهد شد. این تغییرات در مورد 20 ترم آموزشی زبان فرانسه اعمال خواهد شد.

برای بررسی بازخورد‏های حاصل از این تغییرات چه اقداماتی صورت گرفت؟

بازخورد کارایی متد جدید از چند طریق بررسی خواهد شد، توزیع پرسشنامه‏های نظر سنجی زبان‏آموزان و مدرسان، انجام بازدید‏های کلاسی و تعامل بازدید‏کنندگان و مدرسان، برگزاری جلسه با مدرسان، تعامل با مسئولان مراکز و...

برای شما و بخش فرانسه کانون زبان ایران آرزوی موفقیت می کنیم و از این که به سوالات ما پاسخ دادید سپاسگزاریم، اگر صحبت دیگری باقی مانده است بفرمایید؟

در آخر می‌خواهم راجع به کانون زبان ایران صحبت کنم. حتما شما هم بار‏ها از همکاران با تجربه شنیده‌اید که "کانون آدم را پایبند می‏کند". بارها از خود پرسیده ام که این چه چیزی است که این تعلق خاطر را در افرادی مثل من و همکارانم ایجاد می‏کند؟ پاسخ دقیق این سؤال را هنوز نمی‏دانم اما تصور می‏کنم دو نکته در این امر مؤثر باشند، به دلیل شغلم با مراکز فرهنگی مختلفی همکاری می‏کنم و گمان می‏‏کنم یکی از این دو مورد فضای احترام در کانون است که مثل هر سیاست کلی، از مدیریت و مسئولان آن سرچشمه می‏گیرد و دیگری یکپارچه شدن بخش‏های مختلف در مواقع بحران برای حل مشکل یا اجرای یک طرح است که اگر با کمی فاصله به آن بنگریم شاهد ترسیم تصویری زیبا از همیاری انسانی خواهیم بود.
تعداد امتیازات: (6) Article Rating
تعداد مشاهده خبر: (1478)
گروه خبر: مصاحبه ها
کد خبر: 1615
  • گفت و گویی با مسئول بخش فرانسه کانون زبان ایران پیرامون</br>تغییر محتوا و روش آموزش در بخش فرانسه

RSS comment feed نظرات ارسال شده

1
# زنگنه-مدیر بخش عربی ( 10:20 ق.ظ)
برای سرکار خانم دکتر غفوری مسؤول محترم بخش فرانسه و همکاران عزیز در بخش فرانسه آرزوی موفقیت روزافزون و سلامتی و شادکامی دارم.
2
# محمدی ( 12:41 ق.ظ)
باسلام..
دانشجوی سال سوم ادبیات فرانسه هستم .سال اول برای تقویت مکالمه و گرامر آزمون تعیین سطح دادم ...واحدشهیدبهشتی رو خیلی قبول دارم ...اونجا تا ادونس دو بودم و کارشون حرف نداشت...برای فرانسه هم ترم سه قبولم کردن ... استاد خوبی داشتیم ... متد هم refletsبود ....مثل دانشگاه!
اما این متد نمیتونه دانش آموز رو جذب کنه ...، به روز نیست...البته من که خیلی دوست داشتم کتابش رو .... خیلی از بچه ها میگفتن دیگه نمیان ترم های بعد و سختشون بود ....
امیدوارم هر کاری میکنید برای بهبود وضع فرانسه کانون موفق باشید
و امیدوارم بتونم من هم روزی در کانون تدریس کنم

ارسال نظر جدید

نام

ایمیل

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: