ارسال توسط
روابط عمومی در تاریخ 12 آذر 1390 13:54
( گروه:
مصاحبه ها )
دوازدهم آذرماه برابر با سوم دسامبر، روزی است که به منظور ارج نهادن به تجارب و توانايی های انسانهايي که با معلولیت های گوناگون دست و پنجه نرم می کنند از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی معلولان نامگذاری شده است. به همین مناسبت با سید شهاب الدین بصام تبار زبان آموز سطح Basic3 کانون زبان ایران که در زمان دفاع مقدس به میزان 70% جانباز شده و تنها نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات پاراالمپیک لندن سال 2012 در رشته تیر و کمان (کامپوند) است گفتگویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.
ضمن معرفی خودتان، بفرمایید از چه سالی و چگونه به عضویت تیم ملی درآمدید؟
سید شهاب الدین بصام تبار هستم. در سال 1343 در تهران به دنیا آمدم. یک فرزند دختر دارم. ورزش زورخانه ای (باستانی) و همچنین تیر و کمان را به طور حرفه ای دنبال می کنم. از سال 1375 به عضویت تیم ملی تیر و کمان (کامپوند) درآمدم و از سال 1363 عضو تیم ملی ورزش های زورخانه ای بوده ام. بعد از مجروحیتم بود که خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم و ایشان توصیه فرمودند تا این ورزش را گسترش دهیم. به همین منظور فدراسیون به من حکمی مبنی بر این کار داد و من را مسئول انجام این کار کرد و ما برای ورزش های زورخانه ای دستور العملی تنظیم کردیم و توانستیم شرکت کنندگان را کلاس بندی و این مسابقات را بین معلولان برگزار کنیم.
از چه زمانی به ورزش روی آوردید؟
در سن 12-13 سالگی به والیبال علاقه زیادی داشتم، حتی تا قبل از مجروحیتم نیز در مناطق جنگی والیبال بازی می کردم و جزء بازیکنان خوب این رشته بودم. تا قبل از مجروحیتم هرگز تیر و کمان را تمرین نکرده بودم تا این که در سال 1375 برای تمرین بدنسازی و وزنه برداری به یکی از باشگاه ها رفتم و برای اولین بار بود که با این ورزش آشنا شدم. در سال 1996 در مسابقات اتحادیه اروپا ، در سال 1998 در مسابقات جهانی انگلستان و در سال گذشته در مسابقات 2010 چک شرکت کردم و توانستیم مقام سوم تیمی را کسب نماییم .همچنین در سال 2010 نیز مقام دوم تیمی را در رشته تیر و کمان ( ریکرو) کسب کردیم و علاوه براین در مسابقات داخلی باستانی هم توانسته ام چندین مدال دریافت کنم.
خودتان را فرد موفق می دانید؟ مهمترین عامل موفقیت تان چیست؟
من در هر کاری که انجام داده ام به لطف خدا موفق بوده ام و فکر می کنم مهمترین عامل آن این است که در کارهایم پشتکار دارم، سعه صدر و توکلم زیاد است. قبل از انجام هر کاری توانم را در انجام آن کار می سنجم و اگر این توانایی را داشته باشم، آن را ادامه می دهم.
معلولیت تان محدودیتی برایتان ایجاد نکرده است؟
محدودیت ایجاد کرده است اما من تمام تلاشم را به کار بستم تا بتوانم خودم را با این نوع از زندگی وفق و به زندگی ام ادامه دهم. سعی کرده ام به عدم توانایی هایم فکر نکنم و توانایی هایم را در زمینه های دیگر بسنجم. خودم را منزوی نکرده ام و فکر می کنم فعالیتم در جامعه از سایر همکارانم بیشتر است.
چه توصیه ای به افرادی که مانند شما معلولیتی دارند می کنید؟
به نظر من کسانی که دچار عارضه های اینچنینی شده اند و محدودیت های جسمی دارند بهتر است با توکل به خدا، خود را به او نزدیکتر نمایند. ورزش یکی از راه های مهم برای نزدیک شدن به خداست و از طریق آن می توان علاوه بر سلامتی جسمی بر بسیاری از مشکلات روحی مان نیز غلبه و روح مان را تقویت کنیم. مثلا یک ورزشکار خوب باید کبرو ریا را از خود دور کند، متواضع و نسبت به طاعت های خدا خاشع باشد و دست افتادگان را بگیرد. من سعی کردم این روحیات را در خودم پرورش دهم.
از مسابقات پارا المپیک لندن برایمان بگویید؟
مسابقات پاراالمپیک لندن در سال 2012 برگزار می شود و من تنها نماینده جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در مسابقات تیر و کمان (کامپوند) هستم. بعد از برگشتن از تاجیکستان تا آخر فصل زمستان هر ماه در کیش اردو داریم، چون آب و هوای آن جا در این فصل بهتر است و بعد از آن اعزام می شویم. اما اگر در طول این اردوها رکورد من افت کند شخص دیگری را جایگزین من خواهند کرد.
بزرگترین آرزویتان چیست؟
بزرگترین آرزوی من فرج آقا امام زمان(عج) است و این که دوست دارم به عنوان یکی از مجاهدین فی سبیل الله نامم نوشته شود و در زمینه ورزشی دوست دارم مقام اول را در مسابقات جهانی کسب نمایم.
چه شد که به خواندن زبان روی آوردید؟ آیا تاکنون در این زمینه با مشکلی هم روبرو شده اید؟
همسرم زبان می خواند و مشوق من هم شد تا به آموختن زبان روی آورم. مهمترین مشکل من مسئله رفت و آمدم به این جا است که اگر می توانستم راحت تر به کانون زبان بیایم حتما پیشرفتم بیشتر می شد چون واقعا بالا آمدن از پله های ورودی واحد جم برایم بسیار دشوار است و خجالت زده تمام کسانی می شوم که به من کمک می کنند.
ممنون از این که وقت تان را در اختیار ما گذاشتید.
ممنون از دعوت شما.