مرحله اول دوره میان مدت تربیت مدرس بهار 91 کانون زبان ایران، دیروز جمعه 12 خردادماه طی مراسمی در مرکز آموزشی شهرک قدس، محل برپایی این دوره ها، با حضور حسن مسعودی رئیس کانون زبان ایران، دکتر سید محمدرضا هاشمی، معاون پژوهش و برنامه ریزی، دکتر شهین واعظی، معاون آموزشی و نوآوری و جمعی از مدیران و مسئولان کانون زبان و شرکت کنندگان در دوره میان مدت تربیت مدرس پایان پذیرفت.
به گزارش روابط عمومی کانون زبان ایران،این مراسم درصبح روز جمعه با کارگاه های آموزشی تحت عنوان مدیریت کلاس توسط داریوش صمیمی و روانشناسی برخورد توسط فرشته مجیب آغاز شد.
سپس در ادامه دکتر هاشمی با بیان این مطلب که از زمان حضور ریاست کانون زبان ایران تلاش کرده ایم که با رویکرد جدیدی به کار خود ادامه دهیم افزود: با توجه به رویکرد جدید کانون زبان و استراتژی "ارائه بهترین خدمات به بیشترین افراد" همه تلاش مان را می کنیم تا هم کیفیت آموزشی را در کانون زبان بالا ببریم و هم این که بتوانیم در امر توسعه مراکز آموزشی موفق عمل نماییم. در این راستا توانسته ایم به دستاوردهای خوبی بخصوص در زمینه توسعه مراکز آموزشی دست پیدا کنیم که برگزاری دوره های بلند مدت و میان مدت آموزش و تربیت مدرس یکی از اقداماتی است که در این زمینه انجام داده ایم.
وی افزود: یکی از مهمترین موضوعاتی که مدنظر ما قرار دارد همکاری مدرسان با کانون زبان ایران از طریق برقراری یک تعامل موثر است. برای کانون زبان ایران میزان همکاری، نگرش، دیدگاه ها و فرهنگ آموزشی مدرسان بسیار حائز اهمیت است. یکی از مهمترین دغدغه های ما همواره این بوده است که در محیط سالم و شرایط آموزشی مناسب، امکان آموزش و یادگیری زبان دوم را برای زبان آموزان و علاقه مندان فراهم کنیم و تلاش کرده ایم تا کیفیت آموزش را از طریق ساز و کارهای نظارت و ارزیابی و ایجاد تعامل با مدرسان بالا ببریم.
هاشمی ادامه داد: در امر آموزش و پرورش مولفه های حرفه ای و شخصیتی نقش مهمی ایفا می کنند و اگر یکی از این مولفه ها به صورت آموزشی وجود نداشته باشد، باعث ایجاد اختلال در امر آموزش می گردد که ممکن است به صورت آشکار و یا پنهان بروز نماید.در فرآیند آموزش و یادگیری، ارتباط بین مدرس و زبان آموز، منش، شخصیت و دیدگاه مدرس تاثیر گذار خواهد بود.
معاون پژوهش و برنامه ریزی کانون زبان ایران با بیان این مطلب که در کانون زبان تلاش می کنیم که آموزش و پرورش را به صورت مستمر و در کنار هم ایجاد کنیم افزود: کانون زبان ایران موسسه آموزشی منحصر به فردی است و کمتر آموزشگاهی وجود دارد که همچون کانون زبان در طیفی گسترده و با روشی خاص، به فعالیت آموزشی بپردازد.
کانون زبان ایران مجموعه ای متفاوت است و همه ما تلاش می کنیم تا این تفاوت تنها به وضعیت ساختاری و ابعاد کمی آن معطوف نشود و در کیفیت آموزش، ارائه خدمات، فضاهای آموزشی و... نیز متفاوت عمل نماییم و با آموزش مدرسان کیفیت فعالیت هایمان را بالا ببریم.
وی در ادامه ضمن اشاره به چارت سازمانی کانون زبان و معاونت هایی که در آن فعالیت می کنند، به نوع ارتباط حرفه ای آن ها با مدرسان اشاره کرد.
هاشمی به برخی از انتظارات کانون زبان از مدرسان اشاره کرد و گفت: یکسری انتظارات از طرف مجموعه و مخاطبان شما وجود دارد، از جمله این که ما انتظار داریم که مدرس کانون زبان یک عامل فعال در فرآیند آموزش باشد و همچنین با سایر قسمت ها تعامل مناسب داشته باشد. همچنین در بحث حرفه ای از مدرسان انتظار داریم که ویژگی های حرفه ای و شخصیتی خود را توامان ارتقا بخشند که این موضوع قطعا در ارزیابی نهایی مورد بررسی قرار می گیرد.
هاشمی خاطر نشان کرد: ما در این دوره قطعا معیارها و استاندارهای آموزشی کانون زبان را پایین نمی آوریم و همیشه سعی می کنیم مدرسانی با بهترین شرایط و کیفیت را جذب نماییم. در این دوره تلاش کردیم تا بهترین اساتید و بهترین شرایط و امکانات را فراهم کنیم اما لازم است تا شما هم تلاش کافی و لازم را داشته باشید.
وی در پایان سخنانش ضمن آرزوی موفقیت برای همه شرکت کنندگان در این دوره بیان کرد: برای ما بسیار مطلوب است که همه شما به عنوان مدرس در کانون زبان ایران پذیرفته شوید اما از طرف دیگر ما موظف هستیم تا به معیارهایمان نیز پایبند باشیم.
در ادامه این مراسم، معاون آموزشی و نوآوری کانون زبان ضمن تشکر از انگیزه شرکت کنندگان در این دوره و این که تلاش نمودند که توانمندی هایشان را افزایش بدهند افزود: می دانم که تعداد زیادی از شما این قابلیت را دارید که جزء مدرسان خوب باشید. اولین معیار کانون زبان ایران در تعریف یک مدرس زبان انگلیسی خوب این است که تسلط کامل به زبان انگلیسی داشته باشد و سعی کرده ایم تا این دغدغه را پی گیری کنیم تا بتوانیم به آستانه قابل قبولی از این تعریف دست پیدا کنیم.
واعظی اضافه کرد: از دغدغه های اصلی ما در کانون زبان ایران این است که مدرسان ما نمونه و الگوهای آموزشی و پرورشی باشند.علاوه بر این زبان آموزان نیز تعریف و توقع ویژه و خاصی از شما به عنوان مدرسان زبان انگلیسی دارند و همه این موضوعات نشان از مسئولیت بسیار بزرگی دارد که بر عهده دارید و در این راستا رفتار، پوشش شما باید مطابق با فرهنگ اسلامی باشد.
وی خاطر نشان کرد: از اهداف اصلی ما این است که مدرس خوب داشته باشیم تا بتوانیم به یکی از دغدغه های ذهنی مردم که آموزش زبان است پاسخ دهیم و این نشان از رسالت بزرگی دارد که بر عهده شما قرار دارد.
واعظی در ادامه ضمن معرفی معاونت آموزش و نوآوری که خود مسئولیت آن را برعهده دارد بیان کرد: شما باید یکبار دیگر هدف تان را مورد بررسی قرار دهید و این انتظار از شما وجود دارد که وقتی در خانواده بزرگ کانون زبان قرار می گیرید علاوه بر رعایت مقررات آموزشی و پژوهشی، با توجه به برنامه ریزی های کلانی که برایتان صورت می گیرد، همکاری کامل و تام با مراکز آموزشی داشته باشید؛ اما لازم است اضافه کنم که در این زمینه ما به نظرات و دیدگاه های شما نیز توجه می کنیم تا بتوانیم به یک تعامل همه جانبه و وضعیت ایده آل برسیم.
وی اضافه کرد: شما به عنوان سفیران ما در حوزه آموزش در کلاس های درس حضور پیدا می کنید پس باید به مقررات آموزشی که به شما ابلاغ می شود پایبند باشید.
معاون آموزش و نوآوری کانون زبان ضمن اشاره به آموزش های مجازی و نوین در کانون زبان افزود: با توجه به توانمندی هایی که شما کسب می کنید می توانید در حوزه آموزش های مجازی نیز با ما همکاری داشته باشید و این موضوع برای ما بسیار افتخارآفرین است که بخش آموزش های مجازی کانون زبان ایران توانسته همگام با مراکز دانشگاهی در این حوزه گام بردارد.
واعظی ضمن معرفی کانون زبان به عنوان یک مرکز آموزشی بسیار ایده آل گفت: کانون زبان ایران یکی از مجهزترین و مهیاترین مراکزی است که می تواند به شما کمک کند تا در مسیر دستیابی به اهداف حرفه ای خود قرار بگیرید.
وی ادامه داد: در بخش غیر انگلیسی کانون زبان ایران جای بسی خوشحالی است که اعلام کنیم که در ترم تابستان سال جاری اولین دوره آموزش روسی را راه اندازی خواهیم کرد و پنجمین زبان غیر انگلیسی را در این موسسه آموزش خواهیم داد.
واعظی در پایان سخنانش برای همه شرکت کنندگان در این دوره آرزوی موفقیت کرد.
در ادامه این مراسم حجت الاسلام و المسلمین استاد طباطبایی ضمن تبریک به مناسبت میلاد امام جواد (ع)؛ به بیان آیات، روایات و احادیثی پیرامون تعلیم و تربیت اسلامی پرداخت و بیان کرد: اولین معلم این عالم خداست و اوست که از قدرت بی نهایت و علم بی نهایت برخوردار است.
وی از عقل به عنوان یکی از مهمترین نعمت های الهی نام برد و افزود: با توجه به این نعمت بزرگ که خداوند در اختیار ما قرار داده است باید هر انتخابی را براساس عقل انجام دهیم و براساس آن تصمیم گیری کنیم؛ عقل از چنان مقام بالایی برخوردار است که اهل جهنم می گویند اگر عقل مان را به کار گرفته بودیم به این جا نمی رسیدیم.
طباطبایی در ادامه افزود: خداوند باری تعالی شما را به این سعادت نائل کرده است که بتوانید تعلیم دهنده باشید و توسط شاگردانتان برای خود باقیات صالحات مهیا کنید و شاگردانتان به واسطه شما به رشد و کمال برسند.
وی در پایان صحبت هایش خاطر نشان کرد: ما ابتدا باید خودمان را بسازیم زیرا شاگردان ما آن طور که ما می گوییم تربیت نمی شوند بلکه آن طور که ما رفتار می کنیم تربیت می شوند و عمل می کنند.
در پایان این مراسم رئیس کانون زبان ایران نیز برای همه شرکت کنندگان در این دوره آرزوی موفقیت کرد و ابراز امیدواری کرد که بتواند در جلسه ای دیگر پاسخگوی سوالات شرکت کنندگان در این دوره باشد.
شایان ذکر است، آزمون کتبی و همچنین مصاحبه مرحله اول این دوره در روز پنجشنبه 11 خردادماه برگزار شد و ادامه دوره های میان مدت بهار 91 (مرحله دوم) نیز در تاریخ پنجشنبه 18 خردادماه برگزار می شود.