ارسال توسط
روابط عمومی در تاریخ 21 آبان 1391 09:10
( گروه:
مصاحبه ها )
زهرابيگم بهشتي شيرازی، مسئول امور آموزش و امتحانات مرکز آموزشی قزوین و دانشجوي کارشناسي رشته مديريت دولتی است. همزمان با هفته کتاب و کتاب خوانی گفت و گویی با وی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:
آخرین و تاثیر گذارترین کتابی که خوانده اید چه بوده است و دلایل تاثیر گذاری آن را درچه می دانید؟
آخرين و تاثيرگذارترين کتابي که خوانده ام کتابی تحت عنوان "دا" بود. این کتاب روايت خاطرات زهرا حسيني است که در مورد جنگ ايران و عراق نوشته شده است. به نظر من واقعيت محض اين کتاب و نثر شيوای آن از جمله دلايل تاثيرگذاري آن بوده و از آنجايي که از دل نويسنده بر مي آيد خواننده را تحت تاثير و در متن داستان قرار مي دهد.
به مطالعه چه کتاب هایی علاقه مند هستید و معمولاً در طول روز چند ساعت را به مطالعه کتاب اختصاص می دهید ؟
من سعي مي کنم که در تمام زمينه ها دامنه ی اطلاعاتم را گسترش دهم و خودم را محدود به يک نوع کتاب نکنم. لذا در کتابخانه کوچکم که در خانه داير کرده ام، کتاب هاي حماسی، رمان، شعر و علمي ديده مي شود.
ازآنجايي که بنده کارمند هستم و بيش ترين ساعات روز را در محل کار سپري مي کنم و از طرف دیگر چون دانشجو هستم بیشتر اوقات فراغتم را مشغول مطالعه کتاب های دانشگاهي هستم، لذا در حال حاضر فرصت اندکي براي مطالعه کتاب های متفرقه دارم. با اين وجود سعي مي کنم که در روزهاي تعطيل حدود 1 تا 2 ساعت را به مطالعه کتاب هاي متفرقه و مورد علاقه ام اختصاص بدهم.
به نظرشما چرا سرانه مطالعه کتاب در کشور ما پایین است؟
من فکر می کنم کتاب خوانی و ميزان گرايش به مطالعه، امروزه يکي از مهمترین شاخص هاي توسعه جوامع به شمار مي رود، اما متاسفانه مطالعه در ايران وضعيت مطلوبي ندارد! دلايل بسياري در اين زمينه وجود دارد، شاید یکی از این دلایل، بالا بودن قیمت کتاب ها اعم از کتاب های تخصصي و عمومي باشد. از سوي ديگر عدم تناسب بین بن هاي خريد کتابی که به دانشجويان تعلق مي گيرد نسبت به بالا رفتن تصاعدي قيمت کتاب نيز از دلايل ديگری است که به مسئله دامن می زند. خانواده، مدارس، نظام آموزشي، کتابداران، کتابخانه ها، دولت و رسانه هاي گروهي نقش مهمی در ترويج فرهنگ کتابخوانی دارند. عدم فرهنگ سازی و ایجاد علاقه در کودکان و نوجوانان نيز يکی دیگر از دلايل وضعيت نامطلوب کتابخوانی است.
درمرکز آموزشی شما کتابخانه وجود دارد؟
خیر، متاسفانه در مرکز آموزشی ما کتابخانه وجود ندارد.
نظرتان درباره کتاب های تالیفی کانون زبان چیست؟
با توجه به نظر سنجی که از مدرسان کانون زبان انجام دادم، در سنین کودکان و نوجوانان کتاب های کانون زبان مخصوصاً در زمینه علمی _ آموزشی بسیار پربار و مفید است اما در بخش بزرگسالان دچار ضعف هایی است که امیدواریم نسبت به رفع آن ها اقدام شود.
چه پیشنهادی برای بهتر شدن کارکرد استفاده از کتابخانه در مرکزتان و فرهنگ سازی برای مطالعه بیشتر کتاب توسط همکاران دارید؟
با توجه به عدم وجود کتابخانه در اين مرکز، از مسئولان خواهشمندم که جهت ترويج فرهنگ کتابخوانی، کتابخانه ای در این مرکز ایجاد کنند تا به وسیله ی آن کتاب های به روز، در زمینه های تخصصی و عمومی در اختیار همکاران و زبان آموزان قرار گیرد.
آیا درمنزل خودتان کتابخانه دارید؟
بله، باکتاب هایي که در طول اين سال ها مطالعه و جمع آوري کرده ام، کتابخانه کوچکي درخانه داير کرده ام.
سخن آخر؟
ازهمکاران و مسئولان عزيز و زحمت کش کانون زبان کمال تشکر را دارم و از توجه آن هابه مسائل و مشکلات مراکز تحت پوشش سپاسگزارم.