ارسال توسط
روابط عمومی در تاریخ 22 آبان 1391 09:26
( گروه:
مصاحبه ها )
الهام شیروانی، مسوول بخش آموزش کودکان کانون زبان ایران و مدرس بخش کودکان و نوجوانان در مرکز آموزشی فدک و حجاب است و فوق لیسانس مدیریت آموزشی دارد. به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی با ایشان مصاحبه ای انجام داده ایم که خلاصه ای از آن را در ادامه می خوانید:
آخرین و تاثیرگذارترین کتابی که خوانده اید چه بوده است و دلایل تاثیر گذاری آن را در چه می دانید؟
کتابی خواندم تحت عنوان"عادت می کنیم" که یک رمان فارسی است و تاکنون برنده چند جایزه ادبی شده است. درباره دلایل تاثیرگذاری این کتاب فکر می کنم متن قصه، نحوه روایت و پایان بندی آن باشد.
به مطالعه چه کتابهایی علاقه مند هستید و معمولاً در طول روز چند ساعت را به مطالعه کتاب اختصاص می دهید؟
به کتب تاریخی ادبیات کهن، رمان و کتاب هایی که به نوعی به مسائل تخصصی در رشته تحصیلی ام و شغلم مربوط است،علاقه دارم و معمولاً روزانه 1 تا 2 ساعت را به مطالعه کتاب اختصاص می دهم. همچنین به تازگی کتابی حاوی داستان های مربوط به ادبیات کهن فارسی را مطالعه کردم که به دلیل ایجاد حسی نوستالژیک نسبت به دوران کودکی برایم بسیار شیرین بود. البته در زمینه مربوط به شغلم نیز به طور روزانه مطالعاتی دارم مثلاً در حال حاضر مشغول مطالعه و کار روی کتابی تحت عنوان Oxford English Grammar Course در سطح advanced هستم که در زمینه دستور زبان انگلیسی کتابی جالب و مفید است.
به نظر شما چرا سرانه مطالعه کتاب در کشور ما پایین است؟
شاید اصلی ترین دلیل آن این باشد که ما فرزندان خود را از دوران کودکی با کتاب آشنا نمی کنیم. من معتقدم و به صورت تجربی هم کاملاً به این نتیجه رسیده ام که عشق به مطالعه می بایست از دوران کودکی و حتی زمانی که بچه در دوران شیرخوارگی است ایجاد شود.
آیا در محل کار شما کتابخانه وجود دارد و آیا این کتابخانه توانسته است به مطالعه بیشتر شما کمک کند؟
در دفتر مرکزی کانون زبان ایران تا چندی پیش کتابخانه وجود داشت، اما متاسفانه در حال حاضر این دفتر فاقد کتابخانه است. کتابخانه مذکور به طور عمده ارائه کننده کتاب های تخصصی در زمینه زبان انگلیسی بود و من هر زمان که در این زمینه به مشکلی بر می خوردم و نیاز به مطالعه بیشتر داشتم به آن مراجعه می کردم.
نظرتان درباره کتابهای تالیفی کانون زبان چیست؟
برخی از آن ها را مطالعه کرده ام. فکر می کنم که کتاب های خوبی هستند، اما با توجه به توانایی تجربی و کارشناسی بسیار بالای کانون زبان و تعداد مخاطبانی که تحت پوشش دارد، تعداد این تالیفات بسیار کم است.
چه پیشنهادی برای بهتر شدن کارکرد استفاده از کتابخانه در مرکزتان و فرهنگ سازی برای مطالعه بیشتر کتاب توسط همکاران دارید؟
ابتدا بهتر است که مجدداً هر چه سریعتر کتابخانه دفتر مرکزی راه اندازی شود و هدف از تشکیل آن نیز مشخص گردد؛یعنی این که بدانیم قرار است کتابخانه فقط در زمینه زبان انگلیسی به طور تخصصی و برای استفاده کارشناسان باشد که در این صورت علاوه بر غنی سازی آن با کتاب های روز در زمینه های آموزش زبان انگلیسی، امکان دسترسی به ژورنال های تخصصی و مقالات منتشره در این مورد نیز فراهم آید. اگر هم هدف آن استفاده عام از کتابخانه است، علاوه بر کتاب های تخصصی زبان، کتاب در زمینه های دیگر نیز فراهم شود. ضمن این که امکان دسترسی به کتاب ها و مقالات به صورت آنلاین نیز فراهم شود تا همکارانی که در شهرستان ها حضور دارند و شاید امکان دسترسی به کتاب ها را ندارند بتوانند در صورت نیاز از طریق آنلاین به آن ها دسترسی پیدا کنند. معرفی عناوین کتاب ها و مقالات موجود در کتابخانه و یا عناوینی که تازه وارد کتابخانه می شوند، در سایت کانون زبان نیز می تواند کار مفیدی باشد.
آیا در منزل خودتان کتابخانه دارید؟
بله؛ کتابخانه ی کوچکی دارم که حاوی نمونه کتاب هایی از موضوعات مورد علاقه ام است.
ممنون از این که به سوالاتمان جواب دادید.
من هم از شما سپاسگزارم و برای شما وسایر همکاران آرزوی سلامت و موفقیت دارم.