ارسال توسط
روابط عمومی در تاریخ 23 آبان 1391 10:54
( گروه:
مصاحبه ها )
سعید سرائی، کارشناس گروه آلمانی کانون زبان ایران است. 45 سال سن و دکترای آموزش زبان آلمانی از دانشگاه کاسل- اولدنبورگ(Kassel-Oldenburg )دارد. به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی مصاحبه ای با ایشان انجام داده ایم که خلاصه ی آن را در ادامه می خوانید:
آخرین و تاثیر گذارترین کتابی که خواندید چه بوده است و دلایل تاثیر گذاری آن را در چه می دانید؟
آخرین کتاب هایی که بنده مطالعه کرده ام
روانشناسی تدریس(Die Psychologie des Unterrichtens )و
بررسی اجزاء تدریس زبان آلمانی (Die Bearbeitung derDaF-Komponenten )
بود که استفاده ی زیادی از آن ها در پایان نامه ی دکتری ام وهمچنین درزمینه آموزش مدرسان داشتم. البته یکی از قسمتهایی که برای بنده بسیار کاربردی و مفید بود، بخش تصحیح (Korrektur )کتاب دوم بود. فکر می کنم تلفیقی از مطالب بخش یادشده و تجارب 14 سالۀ بنده درزمینۀ آموزش زبان آلمانی نتیجه ای مثمر ثمر برای دانشجویان زبان آلمانی داشته و دارد.
به مطالعه چه کتاب هایی علاقه مند هستید ومعمولا در طول روز چند ساعت را به مطالعه کتاب اختصاص می دهید؟
کتابهای تخصصی مربوط به آموزش، رمان و کتاب های تاریخی ازجمله موضوعاتی است که به مطالعه آن ها علاقه بیشتری دارم. در طول هفته بیشتر مشغول مطالعه کتاب های تخصصی هستم و آخر هفته ام را به خواندن رمان و کتاب های تاریخی اختصاص می دهم.
به نظر شما چرا سرانه مطالعه کتاب در کشور ماپایین است؟
طبق نظر بزرگان و همچنین تجربه کشورهای پیشرو در این زمینه،کتاب و کتابخوانی نیز همانند سایر عادات مثبت می بایست از خانواده شروع شود و توسط والدین در فرزندان نهادینه گردد. علی رغم این که عمدتا در رسانه ها این گونه بیان می شود که مسائل اقتصادی باعث کاهش سطح مطالعه در کشور می شود، اما خیلی وقت هادیده می شود که والدین حاضر به صرف وقت و هزینه های هنگفت برای خرید لوازم مصرفی نه چندان مهم مانند موبایل های نامتناسب با سن فرزند و چند میلیونی و یا انواع دستگاه های بازی هستند اما متاسفانه حاضربه صرف وقت در کتابخانه، مراکز فروش کتاب ویا خرید کتاب با هزینه ای به مراتب کمترنیستند. لذا توقع چندانی از فرزندان این نوع والدین وجود ندارد و این چنین می شودکه سرانه مطالعه در کشورمان پایین می آید.
نظر شما درباره تالیفات و محصولات آموزشی و کمک آموزشی کانون زبان چیست؟
به نظر من در بخش آلمانی تاکنون زحمات زیادی در زمینه ی تهیه ی مواد آموزشی و کمک آموزشی اعم از تهیه جزوات، سی دی های مختلف، چندرسانه ای و...کشیده شده اما به دلیل عدم وجود یک نقشه ی راه مشخص همراه با زمان بندی، بودجه وتأمین لوازم مورد نیاز جهت تحقق آن، این زحمات و فعالیت های آموزشی و کمک آموزشی در محدودۀ کانون زبان در ایران محصور مانده است و حتی در بعضی موارد زبان آموزان کانون زبان نیز از وجود آنها بی اطلاع هستند. لذا پیشنهاد می کنم تا هر چه سریعترنسبت به تهیه، تدوین و اجرای کارشناسانۀ یک نقشه راه که شامل زمان بندی دقیق، تعیین منابع، تأمین بودجه جهت اجرا، ارائه ی راه کارهای مناسب جهت تبلیغات گسترده و ... برای محصولات آموزشی و کمک آموزشی اقدام شود. من پیشنهاد می کنم که با توجه به پتانسیل بالای کیفی و کمی کانون زبان ایران در زمینه آموزش زبان های خارجی و تربیت مدرس، نسبت به تحت پوشش قرار دادن سایر کشورهای فارسی زبان نیز برنامه هایی تدوین گردد.
چه پیشنهادی برای بهتر شدن کارکرد استفاده ازکتابخانه و فرهنگ سازی برای مطالعه بیشتر کتاب توسط همکاران دارید؟
اولا باید تلاش کنیم تا محتواهای موجود در کتابخانه ها را باتوجه به پیشنهادات کارشناسان گروه های آموزشی به روز نگه داریم. ثانیا کتابخانه باید از طرق مختلف نسبت به آگاه سازی مدرسان و زبان آموزان اقدام نماید. زیرامتاسفانه هستند مدرسانی که هنوز از وجود کتابخانه در کانون زبان بی اطلاع هستند.همچنین می توان جهت آشنایی بیشتر مدرسان با کتابخانه و استفاده بهتر از آن بارویکردی آموزشی، آن ها را به منظور دانش افزایی و انجام تکالیف آموزشی به کتابخانه ارجاع داد.
ممنون از این که پاسخگوی سوالات ما بودید.
من هم از شما سپاسگزارم.