ارسال توسط
روابط عمومی در تاریخ 24 آبان 1391 11:53
( گروه:
مصاحبه ها )
نوشین حسین زاده دلیر، مدرک کارشناسی دبیری زبان انگلیسی دارد. می گوید که از سال 1375 همکاری اش را با کانون زبان ایران در مرکز تبریز آغاز کرده است. مدرس، کارشناس بازدید و کارشناس جذب و تربیت مدرس است و از دو سال پیش نیز سمت مسئول آموزش زبان انگلیسی بزرگسالان را در دفتر مرکزی کانون زبان ایران بر عهده گرفته است. همزمان با هفته کتاب و کتاب خوانی گفت و گویی با وی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:
آخرین و تاثیرگذارترین کتابی که خوانده اید چه بوده است و دلایل تاثیر گذاری آن را در چه می دانید؟
آخرین کتابی که خوانده ام " توان بی پایان" نام دارد. خواندن این کتاب باعث شد که نگاه دقیق تری به دنیای اطرافم داشته باشم.
به مطالعه چه کتاب هایی علاقه مند هستید و معمولا در طول روز چند ساعت را به مطالعه کتاب اختصاص می دهید؟
معمولا کتاب های جدیدآموزش زبان انگلیسی در رابطه با کارم را مطالعه می کنم اما علاوه بر این به خواندن کتاب های روان شناسی، تاریخی و رمان های انگلیسی نیز علاقه دارم و در طول شبانه روز سعی می کنم حداقل نیم ساعت را به خواندن کتاب اختصاص دهم.
به نظر شما چرا سرانه مطالعه کتاب در کشور ما پایین است؟
متاسفانه این موضوعی که شما می گویید کاملا درست است و سرانه مطالعه کتاب در کشور ما بسیار پایین است.من فکر می کنم فرهنگ سازی عمومی برای کتاب خوانی در سطح کلی و مراجعه به منابع و ماخذ به صورت تخصصی کمتر انجام گرفته است. من حتی معتقدم که در این موضوع شاید مااز سطح استاندارد جهانی نیز پایین تر باشیم. یکی از دلایل این مسئله می تواند کم توجهی ما و عدم اختصاص زمان کافی در آموزش کتابخوانی به فرزندان مان در سنین پایین باشد. دلیل دیگر می تواند پایین بودن قدرت و توان خرید در مردم باشد که با توجه به قیمت نسبتا بالای کتاب ها، تهیه آن برای خانواده ها دشوار می شود و ممکن است دراولویت های خریدشان قرار نگیرد.
نظرتان درباره کتابخانه دفتر مرکزی کانون زبان چیست؟
تا سال گذشته در طبقه هفتم دفتر مرکزی کانون زبان کتابخانه ای وجود داشت که برحسب نیاز، هروقت به مطالعه و منابع بیشترنیاز داشتیم می توانستیم به آن جا مراجعه کنیم اما بعد از انتقال کتابخانه به شهرک قدس امکان دسترسی مان به آن کمتر شد که امیدوارم هر چه زودتر تصمیمی برای این موضوع گرفته و تکلیف کتابخانه روشن شود.
چه پیشنهادی برای بهتر شدن کارکرد استفاده از کتابخانه در مراکز کانون زبان و فرهنگ سازی برای مطالعه بیشتر کتاب توسط همکاران دارید؟
ابتدا باید تلاش شودکه در تمامی مراکز کتابخانه ای مناسب برقرار گردد. تنوع کتب و همچنین به روز بودن آن ها نیز باید مدنظر قرار گیرد و همچنین ضروری است که به فرهنگ سازی پیرامون این موضوع و تشویق به مطالعه نیز توجه خاصی گردد.
نظرتان درباره کتب تالیفی کانون زبان چیست؟
وضعیت کتب تالیفی در بعضی از مقاطع که در آن ها به روزرسانی صورت گرفته مناسب است اما در مقاطع دیگر فکر می کنم که نیاز به تجدید نظر وجود دارد. مثلا درباره کتب کمک آموزشی باید بگویم از زمانی که برای سطوح Elementary ، High ، Pre این کتاب ها تالیف شد به زبان آموزان کمک کرد که آزمون پایان ترم را باموفقیت پشت سر بگذارند. امیدوارم برای سطح Inter نیز به زودی کتاب های کمک درسی در اختیار زبان آموزان قرار گیرد.
آیا در منزل خودتان کتابخانه دارید؟
بله؛ اتاق بدون کتاب مانند جسم بی روح است. اکثر کتاب های کتابخانه شخصی من رمان های انگلیسی هستند.
ممنون از پاسخگویی شما به سوالات مان؛ صحبت خاصی باقی مانده است؟
فقط لازم می دانم از شما به خاطر وقتی که در اختیارم گذاشتید تشکر کنم، همچنین تشکر ویژه ای نیز از تمامی همکارانی دارم که در ترویج فرهنگ کتابخوانی در کانون زبان ایران تلاش می کنند.