ارسال توسط
روابط عمومی در تاریخ 06 آذر 1391 07:54
( گروه:
مصاحبه ها )
منصور کارونی ناصری، معاون بازرگانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است. 32 سال سن و مدرک کارشناسی روابط عمومی دارد. از آنجایی که بخش بازرگانی کانون زبان و کانون پرورش در هم ادغام شده است و این بخش به نوعی بیشتر از سایرین با کتاب سروکار دارد؛ همزمان با هفته کتاب و کتاب خوانی گفت و گویی با ایشان انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:
آخرین و تاثیر گذارترین کتابی که خوانده اید چه بوده است و دلایل تاثیرگذاری آن را در چه می دانید؟
کتاب "مَثل شاخه های گیلاس" آخرین وتاثیر گذارترین کتابی بوده است که مطالعه کرده ام. این کتاب تذکر فضائل اخلاقی را از مسیر بیان تمثیل و مَثل ارائه می کند و با من به عنوان مخاطب پرمشغله ی امروزی بسیار کوتاه و گزیده سخن می گوید؛ البته ناگفته نماند که مَثل های این کتاب ازقرآن کریم است.
به مطالعه چه کتاب هایی علاقه مند هستید ومعمولا در طول روز چند ساعت را به مطالعه کتاب اختصاص می دهید؟
بیشتر به مطالعه کتاب های دینی، قرآنی، تاریخی وعلمی علاقه دارم و در طول روز حدودا 30 تا 45 دقیقه را به مطالعه کتاب اختصاص میدهم و البته نیم ساعتی هم به مطالعه مطبوعات می پردازم. البته لازم به ذکر است که من نماینده کانون پرورش در ستادهفته کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز هستم. این ستاد با حضور بیش از 70دستگاه و سازمان در شش جلسه برای اجرای 500 برنامه به جمعبندی رسیده است و برنامههایی مانند تجلیل از خادمان نشر، اهدای کتاب به صورت همزمان در سراسر کشور در روز 24 آبان ماه که روز کتابخوانی است و... از برنامههای این هفته است .
به نظر شما چرا سرانه مطالعه کتاب در کشور ماپایین است؟
همان طور که می دانید امروزه یکی از شاخصه های توسعه یافتگی جوامع، نرخ رشد سرانه مطالعه افراد آن جامعه است. با پیشرفت هایی که در حوزه های متفاوت صنعتی، علمی، فرهنگی، اجتماعی و... در کشور ما اتفاق افتادهاست و شاهد آن هستیم به یقین نمی توانیم بگوییم که سرانه مطالعه کشور ما پایین است؛ ولی شاید در مقایسه با کشورهای پیشرفته وضعیت مطلوبی نداشته باشیم.
آیا در محل کار شما کتابخانه ای وجود دارد؟
در اتاق کارم کتابخانه ای ندارم اما برای مطالعه بیشتر معمولا از کتابخانه های دیجیتال استفاده می کنم.
نظرتان درباره کتب تالیفی کانون زبان ایران چیست؟
کانون زبان خوشبختانه کتاب های خوب و مناسبی،متناسب با خواسته های مخاطبان خود تالیف کرده است اما فکر می کنم که از نظر تنوع وتعداد تالیفات هنوز جا برای کار بیشتر وجود داشته باشد. از طرف دیگر چون کانون زبان ایران حرف اول را در امر آموزش زبان حداقل در کشور ما می زند می بایست به کتب درسی، کمک آموزشی و.. در حوزه های مختلف و غیر انگلیسی نیز توجه بیشتری نماید تادر امر کتاب های غیر انگلیسی نیز همانند آموزش در کشور حرف اول را بزنیم.
چه پیشنهادی برای بهتر شدن کارکرد استفاده ازکتابخانه و فرهنگ سازی برای مطالعه بیشتر کتاب توسط همکاران دارید؟
پیشنهادها و راهکارهای زیادی درزمینه ترغیب به مطالعه وجود دارد اما برای همکاران اداری شاید بشود که با برگزاری مسابقات ویژه کتاب و کتاب خوانی و تقدیر از برگزیدگان این مسابقات بستری فراهم کرد که همکاران مطالعه ی بیشتری داشته باشند.
از وقتی که در اختیار ما گذاشتید و پاسخگوی سوالات ما بودید سپاسگزارم.
من هم از شما تشکر می کنم و امیدوارم که مطالعه کیفیت زندگی مان را ارتقاء بخشد و زندگی مان را غنی تر سازد.