ارسال توسط
روابط عمومی در تاریخ 25 آذر 1391 08:34
( گروه:
مصاحبه ها )
چندی پیش علیرضاجلالی، رئیس کانون زبان ایران طی احکامی جداگانه دکتر ساسان بالغی زاده، قاسم حقیقت طلب،داریوش صمیمی، دکتر شهین واعظی ودکتر سید محمدرضا هاشمی را به عنوان اعضاء شورای عالی آموزشی – پژوهشی کانون زبان منصوب کرد، همزمان با روز پژوهش گفت و گویی با دکتر سید محمدرضا هاشمی، معاون پژوهش کانون زبان و یکی از اعضای این شوراء انجام داده ایم و پیرامون تصمیماتی که قرار است در این شورا اتخاذ شود سوالاتی پرسیده ایم که در ادامه می خوانید:
در حال حاضر جايگاه پژوهش را در کانون زبان ایران چگونه ارزيابی می کنيد؟
پاسخ دقيق به اين پرسش پس از اجرایی شدن چارت جديد اين حوزه قابل ارائه خواهد بود. البته پژوهش همواره در کانون زبان مبنای تصميم گيری های آموزشی بوده است و اين خود تا حد زيادی نشانگر وجود يک چرخه آموزشی سالم در این موسسه آموزشی است.
فعاليت های پژوهشی بيشتر در کدام يک از بخش های کانون زبان نمود پيدا می کند؟
فعاليت های پژوهشی در ميان مدت و درازمدت غالباً در طراحی دوره های آموزشی، تهيه و تدوين مواد آموزشی و آزمون ها، تهيه و تدوين مواد کمک آموزشی وهمچنين ارزيابی اين مولفه ها جهت بهبود کيفيت آموزشی نمود پيدا می کند.
نياز به شکل گيری شورای عالی آموزشی- پژوهشی در کانون زبان ايران چگونه احساس شد؟
در تصميم گيری های کلان آموزشی- پژوهشی نياز است ابعادمختلف يک مسئله از زوايای متفاوت مورد بررسی کارشناسی قرار گيرد، لذا به نظر میرسد طرح مسائل آموزشی- پژوهشی در شوراهای تخصصی تا حد زيادی باعث کاهش احتمال بروزخطا در تصميم گيری شود و اين خود می تواند منجر به افزايش کيفيت آموزشی گردد.البته سال ها پيش چنين شورايی وجود داشت و برخی از اعضای شورای فعلی تجربه حضور درجلسات شورای قبلی را نيز دارند.
اين شورا چه اهداف و برنامه هايی برای انجام فعاليت های پژوهشی در کانون زبان دارد؟
براساس مصوبات موجود، اين شورا با هدف سياست گذاری آموزشی-پژوهشی، برنامه ريزی کلان آموزشی و نظارت بر حسن اجرای پروژه های آموزشی- پژوهشی ايجاد شده است. انشاا... با برنامه ريزی دقيق، تصميمات شورا به توسعه و تنوع بخشی مواد آموزشی و کمک آموزشی و همچنين تقويت بعد فرهنگی توليدات کانون زبان منجر شود.
به نظر شما انجام فعاليت های پژوهشی نيازمند چه تمهيدات و مشارکت هايي است؟
مهمترين تمهيدات شامل ايجاد بستر پژوهشی مناسب، فراهم شدن امکانات و منابع لازم، افزايش انگيزه کارشناسان و پژوهشگران، و همچنين پشتيبانی های مستمر اجرايی از سوی کانون زبان است.
با شکل گيری شورای عالی آموزشی- پژوهشی آينده اقدامات پژوهشی در کانون زبان را چگونه ارزيابی می کنيد؟
فراموش نکنيم که شکل گيری اين شورا راه حل همه مسائل نيست.انشاا... با برنامه ريزی دقيق، همکاری و وقت گذاری کارشناسان و مدرسان علاقه مند ومهمتر از همه پشتيبانی های لازم نتايج مثبتی حاصل خواهد شد.
از این که پاسخگوی سوالات ما بودید سپاسگزاریم، امیدواریم معاونت پژوهش و همچنین شورای عالی آموزشی- پژوهشی در تحقق اهداف کانون زبان همچون گذشته موفق باشند.
در پايان، اميدوارم اين امکان ايجاد شود تا بتوانیم از همکاری و تجربه مدرسان و کارشناسان علاقه مند در انجام فعاليت های پژوهشی بهره مند شویم.