چشم انداز 1404 و برنامه ی پنج ساله ی توسعه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که آغاز اجرای آن در سال 1391 و انتهای آن درپایان سال 1404 تعیین شده، در هیات مدیره تصویب و با امضای مدیر عامل به تمامی بخش های کانون ابلاغ شده است.
به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان،سال گذشته سید صادق رضایی، مدیر عامل کانون پرورش فکری مسئولیت تدوین چشم انداز1404 و برنامه ی توسعه 5 ساله کانون را به قاسم کریمی معاون اسبق فرهنگی کانون واگذار کرد و وی از تیرماه سال گذشته با همراهی مدیران و کارشناسان کانون مجموعه یاطلاعات واحدها را گردآوری و پس از آن سوال هایی طرح و در اختیار آنان قرار گرفت ودر نهایت مجموعه پاسخهای مدیران، کارشناسان و صاحبنظران در دو محور چشم انداز و یک دفتر جداگانه با عنوان "حال و آینده کانون از نگاه مدیران و کارشناسان" جمعبندی وتدوین گردید.
مدیر عامل کانون پرورش در پیشگفتار این برنامه با ابراز امیدواری ازاین که این امر باعث ایجاد تحولات فرهنگی مناسبی در حوزهی کودک و نوجوان شود، یادآوری کرده است که این نگاه دقیق و کارشناسی، به حوزههای داخلی کانون مرتبط است و برای رفع مشکلات زیر ساختی و بیرون از مجموعه کانون به یاری اعضای مجمع عمومی و هیات مدیره کانون چشم دوختهایم.
رضایی افزوده است:توجه به چشم انداز و برنامه ی 5 ساله در کلیه برنامه ریزی های کوتاه و بلند مدت واحدها ضروری است و کلیه واحدها لازم است در اوقات تعیین شده مقرر، به تدوین برنامه 5 ساله واحد خود اقدام کنند و روشن است که برنامه های سال 92 می بایست برگرفته از برنامه 5 ساله خودشان باشد.
وی همچنین خاطر نشانکرده است: در تدوین برنامه 5 ساله هر واحد اشاره به این که هر بخش از برنامه باکدام یک از ماموریت های برشمرده کانون مطابقت دارد ضروری است و برنامه ی تدوین شده واحدها، توسط واحد کنترل برنامه کانون، بررسی و کنترل خواهد شد.
همچنین کریمی، مسئول تدوین چشم انداز 1404 و برنامه ی توسعه 5ساله کانون با بیان این مطلب که این برنامه وظایفی عمومی و اختصاصی برای هریک از بخشهای کانون تعیین کرده است و مدیران وکارشناسان واحدها با توجه به ارتباط های بین مدیریتی باید تمامی برنامه را مطالعه کنند افزود: تمامی برنامهریزیهای سالانه و پنجسالهی معاونتها و مدیریتها و انطباق آن با برنامه چشمانداز توسط گروهی زیر نظر مدیرعامل کانون مورد نظارت و ارزیابی قرار خواهد گرفت
لازم به ذکر است که در متن چشم انداز 1404و برنامه ی 5 ساله ی توسعه بخشی به کانون زبان ایران اختصاص دارد و در آن آمده است که:
به کانون زبان ماموریت داده می شود: همزمان با تهیه برنامه پنجم توسط دیگر واحدها در سه ماهه اول سال 91، برنامه پنجم خود رابا توجه به نکات ذیل تدوین و ارائه نماید:
· افزایش نظارت وارزیابی کیفی مراحل آموزشی
· بازنگری محتوا و شیوه های آموزشی با توجه به نیاز و دانش روز
· تکریم و جلب رضایتمندی بیشتر مخاطبان
· توسعه در گونه های زبان های آموزشی
· هدایت بیشتر فعالیت ها در جهت فرهنگ ملی ( ایرانی – اسلامی)
· ارتقاء کیفیت تولیدات آموزشی
· افزایش امنیت شغلی وخدمات رفاهی برای مدرسان و کارکنان؛ توجه بیشتر به دانش افزایی مدیران، مدرسان وکارکنان
. گسترش آموزش های الکترونیک ( مجازی) و غیر حضوری
· توجه بیشتر به کیفیت در توسعه واحدها
· تلاش برای حضور دربرنامه های آموزشی موسسات و سازمان های دولتی و خصوصی به ویژه آموزش و پرورش
- به منظور پویایی بیشتر سیستم و چابکی آن، همزمان با بازنگری و تنظیم ساختار جدید کانون ( سه ماهه دوم سال 91)، با بازنگری در تشکیلات خود، ساختارپیشنهادی خود را با توجه به سیاست های اجرایی ترسیم شده ارائه دهد.
- به منظور حفظ کیفیت و توسعه منطقی و متوازن، شاخص های توسعه ومعیارهای ارزشیابی واحدهای خود را در 9 ماهه اول 91 تدوین نماید.
- با تشکیل مدیریت های استانی کانون زبان، بخش هایی از اختیارات خود رابه این مدیریت ها واگذار کند.
- با توجه به نزدیک شدن کشورها و فرهنگ ها در عصر حاضر و نیاز به ارتباط بیشتر هموطنان، در طول برنامه پنجم و پس از بررسی و تامین مدرس و امکانات لازم، دوزبان جدید را به فعالیت خود اضافه نماید.
- با توجه به حضور کودکان و نوجوانان علاقه مند و نیز کودکان و نوجوانان غیر فارسی زبان، تا پایان سال 92، با همکاری معاونت فرهنگی، نسبت به راه اندازی یک مرکز فرهنگی هنری دو زبانه ( فارسی، انگلیسی) اقدام کند. ضروری است که آیین نامه وبرنامه این کار در سال 91 تهیه و به تصویب برسد. بدیهی است در صورت موفقیت طرح،این امر در برنامه های توسعه بعدی می تواند گسترش یابد.
- تا سال 92 طرح اداره کلاس های زبان انگلیسی مدارس از دوره راهنمایی تاپایان دوره دبیرستان را برای تصویب و ارائه به وزارت آموزش و پرورش تهیه و تدوین نماید.