ارسال توسط
روابط عمومی در تاریخ 27 مرداد 1394 10:04
( گروه:
سایر اخبار )
چند روزی است که اولین دورهی تخصصی تابستانه (Research Summer School)با موضوع روشهای تحقیق در آموزش زبان آغاز به کار کرده است. دوره ای که با مشارکت کانون زبان ایران و انجمن آموزش زبان و ادبیات انگلیسی ایران (تلسی) برگزار شده و نقطهی آغازی است برای سایر همکاری ها و فعالیت های مشترک. در این دوره قرار است مفاهیم نظری و آموزشهای عملی برای طراحی و اجرای پروژه های تحقیقی در حوزهی آموزش زبان های خارجی آموزش داده شود.
دکتر حامد زند، مسئول برگزاری کارگاههای تلسی دربارهی انجمن آموزش زبان و ادبیات انگلیسی در ایران می گوید: این موسسه که بزرگترین و مهمترین انجمن اساتید زبان و ادبیات انگلیسی در کشور است، اوایل دههی 80 شکل گرفت و بزرگترین برگزارکنندهی همایشهای مرتبط در این حوزه است و امسال نیز قرار است سیزدهمین همایش ما در دانشگاه لرستان برگزار شود.
دکتر زند در خصوص برگزاری دورهی تابستانه تخصصی روشهای تحقیق در آموزش زبان گفت: تفاهم نامه ای که بین کانون زبان ایران و انجمن آموزش زبان و ادبیات انگلیسی ایران منعقد شد و همچنین مفاد این تفاهم نامه از قبیل برگزاری کارگاه های مشترک و کمک به برگزاری کارگاه های مشترک در شهرستان ها، زمینه ای برای شکل گیری این دوره بود؛ به نوعی می توان گفت این کارگاه آموزشی تابستانه اولین ثمرهی فرخنده و شیرین این تفاهم نامه است.
وی افزود: این کارگاه هفت روزه یکی از بزرگترین مدرسه های تابستانی است که تا به حال در انجمن ما برپا شده است. در این کارگاه در 28 جلسه، روش های تحقیق توسط اساتید دانشگاه به شرکت کنندگان آموزش داده می شود که فکر می کنم چیزی معادل دو ترم دانشگاهی باشد.
زند دربارهی مهارتهایی که در این دوره تدریس می شود می گوید: روش تحقیق به سه قسمت عمده تقسیم می شود؛ روش تحقیق کمی، کیفی و ترکیبی. در 28 جلسه این مهارت ها هم به صورت تئوری و هم به صورت عملی به شرکت کنندگان آموزش داده می شود. در بخش تئوری اساتید پیش زمینه مباحث را مطرح می کنند و در بخش عملی کار با نرم افزارهای آماری و نرم افزارهای تحلیل داده های کمی و کیفی آموزش داده می شود. اکثر شرکت کنندگان در این کارگاه دانشجویان ارشد و دکتری هستند که از سراسر کشور در این کارگاه حضور یافته اند.
مسئول برگزاری کارگاه های تلسی می افزاید: انشاالله این کارگاه شروعی باشد برای همکاریهای آیندهی ما با کانون زبان ایران؛ امیدوارم بتوانیم در آینده کارگاه هایی را در سایر شهرستان ها برگزار کنیم تا افرادی که در شهرستان ها نیز حضور دارند بتوانند از این فرصت برای آموزش استفاده نمایند.
وی در بخش پایانی سخنانش می افزاید: لازم می دانم از کانون زبان ایران تشکر نمایم که درخواست همکاری ما را پذیرفتند؛ از آقای دکتر هاشمی تشکر می کنم که برای برگزاری هر چه باشکوه تر این کارگاه آموزشی به ما کمک کردند.
دکتر سپیده میرزایی فر، یکی از مدرسان این کارگاه آموزشی است. وی که دکترای تکنولوژی در آموزش زبان از دانشگاه ملی مالزی را دارد دربارهی این دوره می گوید: در بخشی از جلسات این کارگاه نرم افزارهای NVivo و همچنین SPSS آموزش داده می شود. این نرم افزار ها برای تحقیق مورد استفاده قرار می گیرند و این امکان را برای محقق میسر می سازند که در کمترین زمان ممکن به نتایج لازم دست یابد؛ به نوعی می توان گفت این نرم افزاها زمان را کوتاه تر و مسیر پژوهش را راحت تر می کنند.
مرضیه نزاکت که از شرکت کنندگان در این دوره و عضو انجمن تلسی است می گوید: کارگاه های آموزشی در سراسر دنیا برگزار می شوند، می توان گفت که از اوایل خرداد تا اواخر مرداد ماه مدرسه های تابستانی مختلفی برگزار می شود. در این کارگاه ها افرادی که در زمینه ای خاص فعالیت کرده اند، گرد هم می آيند و تجارب شان را با یکدیگر به اشتراک می گذارند. این کارگاه ها این امکان را فراهم می سازد که شرکت کنندگان اطلاعات اولیه پیرامون موضوعی خاص را کسب نمایند و در صورت علاقه مندی بتوانند به دنبال آن موضوع بروند.
وی ادامه می دهد: لازم است در این کارگاه ها مخاطب مشخص باشد، یعنی دقیقا عنوان شود که این دوره برای دانشجویان کارشناسی ارشد است یا فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد یا دانشجویان دکتری و یا .... چون مسلما نمی توانیم دوره ای برگزار کنیم که در آن افراد با سطح دانش های متفاوت را راضی نگه داریم.
سرالله دماوندی از مدرسان مرکز آموزشی گرگان دربارهی این کارگاه می گوید: با توجه به این که این دوره اولین تجربه در برگزاری مدرسهی تابستانی بود و معمولا اولین تجربه ها با مشکلاتی مواجه است، اما خوشبختانه این کارگاه به بهترین شکل ممکن برگزار شد.
وی می افزاید: به نظر من باید چندین بار در سال از این قبیل کارگاه ها برگزار شود و تلاش شود تا حضور در آن ها به عنوان یک فرهنگ جا بیفتد. همچنین اگر شرایطی فراهم شود تا در سایر شهرستان ها نیز این کارگاه ها دایر شود نتایج بهتری را در پی خواهد داشت.
فاطمه توسلی از مدرسان مرکز آموزشی بابلسر است، می گوید: مباحثی که تا به امروز آموزش داده شده مباحثی مفید و کاربردی است، به نظر من شرکت در دوره هایی که به صورت کارگاه برگزار می شود و این امکان را برای شرکت کنندگان فراهم می سازد که به بحث و تبادل نظر با یکدیگر بپردازند بسیار ضروری است و نقشی مکمل دانشگاه را برای دانشجویان و فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکتری ایفا می کند.
گفتنی است، دورهی تخصصی روش های تحقیق در آموزش زبان از 24 مرداد ماه در مرکز آموزشی شهرک قدس آغاز شده است و تا 30 مرداد ماه ادامه دارد.